Denkwijze - Reisverslag uit Doha, Qatar van Alexander Thijs Jetse Zwiers - WaarBenJij.nu Denkwijze - Reisverslag uit Doha, Qatar van Alexander Thijs Jetse Zwiers - WaarBenJij.nu

Denkwijze

Door: Alexander Zwiers

Blijf op de hoogte en volg Alexander Thijs Jetse

31 Oktober 2006 | Qatar, Doha

Hallo iedereen

Nu al bijna vijf jaar in het midden oosten gewerkt te hebben kom je nog steeds verasingen tegen waarvan je denkt hoe is het toch mogelijk. De mensen denken hier totaal het tegenovergestelde als elders in de wereld. Het heeft zn goede maar ook de mindere kanten. Wat in het westen normaal is of de mensen kunnen wat beter met bepaalde situaties omgaan. Eigenlijk is het gewoon een gebrek aan kennis, onverschil of zoiets. Hier zeggen ze wanneer een kat de staart omhoog heeft is ie kwaad maar wanneer een hond de staart omhoog heeft is ie gelukkig heel erg vaag dus. Zo is het ook met het voetballen, het lijkt erop dat ze telkens het wiel opnieuw willen uitvinden, of anders gezegd zij willen hun invloed uitoefenen. Kwalitiet is vaak de simpelheid van het denken en doen. Het wordt hier soms zo moeilijk gemaakt het voetbalen, kliene spelers moet weet ik niet hoe ingewikkeld sjablonen maken etc. Ook in het dagelijks leven de regels hier zijn erg strak watzn voordelen heeft maar ook zn nadelen. Als ik op vakantie wil moet ik toesteming van 4 verschillende mensen hebben om uberhout weg te mogen hahaha. Dit is een klien voorbeeld hoe hier wordt gewerkt. Het systeem is zo ingewikkeld dat de mensen zelf net meer weten waar ze het moeten zoeken. De betrokenheid wordt hierdoor ook minder. Ook zelfstandighied hier is erg klien je bent altjd afhankelijk van anderen. Dit merk je ook bij de spelers alles wordt voor hun geregeld ze roepen en het staat klaar of het wordt voor hun gedaan. Je moet ze als coach ook alles voorkauwen, het zelf ervaren of zelf iets ondernemen is er niet bij je moet ze alles uitleggen. Maar ja dat is meschien ook wel het leuke het maakt je als coach alleen maar beter want je moet creative met de spelers omgaan, je moet er voor zorgen dat ze zelf keuzes gaan maken en het zelf gaan uitvoeren dit is een lang proces, net zoals in het dagelijks leven.........

Iedereen bedankt voor de leuke reacties.

Cheers en tot de volgende keer

• 03 November 2006 - 06:08

Pieter,willy En Esme:

Nou jakkes dat alles voor je geregeld wordt bah. IK zou er niet over kunnen. We moeten ook maar blij zijn dat we hier dan wonen.(en nog zeuren we altijd he)Maar goed.\hier wordt het nu echt kouder daat moet ik toch wel weer aan wennen hoor maar goed het is dan ook al nov en het was nog veel te warm ( het wou me ook nog niet aan dat S.I.N.T al bijna aankomt)maar het is wel zo.
    He tot de volgende x maar weer.

groetjes aan je vrouw

groetjes fan pieter willy en esmee